Pertama

Wednesday, 26 February 2014

Layan Coconut Shake Mok Su, Pasir Mas

     Assalamualaikum, pada entry kali ini ringkas sahaja. Saya memang seorang penggemar coconut shake. haha. Sape tak kenal coconut shake? Kalau datang Kelantan tak pekena coconut shake Mok Su memang rugilah. Pada mulanya saya merancang dua tiga orang kawan untuk lepak bersama pekena coconut shake mok su. Kedai dia terletak di Bandar Pasir Mas, tepi rail keretapi. Tanya orang situ mesti dia kenal coconut shake mok su. Saya dari Besut, lepas kelas pukul 4 terus 'soa mulah' ke tesco Kota Bharu, jumpa Ariff Fahmi sebab dia sorang jer yg confirm nak pergi, saya tak ajak ramai sebab ni saja nak lepaskan gian pekena coconut shake Mok Su.

    Sampai di kedai terus order coconut shake vanilla chip gelas besar, bihun celup speacial sebab perut berkeroncong kelaparan. haha Belanja gambar sikit. Kalau orang bercinta mahu dating di sini memang sweet lah sebab coconut di sini manis, rasa lemak pekat. Uzghhhh! haha
   
Sampai meleleh dia punya ais krim. Uzzzghhhh!
Hanya berdua sahaja.

Hidangan petang tadi
                          
Senja di kedai Mok Su.
                           
M4 semak weh. Sedap bunyi.
                        

Brader Ariff Fahmi, thankiyu sudi lepak dgn ambo.
                            
I'm simple person. Just love to riding. 
                            
      Dari Besut ke Pasir Mas ikut laluan saya lalu tadi lebih kurang 88km sehala, pergi Pasir Mas semata-mata nak minum coconut shake Mok Su. haha. Tapi minat coconut shake punya pasal, saya terus pulas minyak ke Pasir Mas. Pasir Mas ore tino comel-comel. Kedai ni tutup pukul 6.30 ptg. Jumaat cuti. Saya rasa ini coconut shake terbaik di Kelantan yang saya jumpa. Sape yang tak try lagi bolehlah pekena coconut shake thorbaik ni.

 Sekian saja perkongsian dari saya sebagai peminat tegar coconut shake. Uzzghhhh!! :)


8 comments:

  1. Mcm sedap nak kena try nie..biasa pekena coconut shake kat Klebang ajerr...hok nie nampok lebih mengancam!!

    ReplyDelete
  2. Yg ni saya boleh jamin paling sedap di Kelantan bro. nanti mai Klate buleh try coconut shake mok su, pasir mas.

    ReplyDelete
  3. En Riderz, update la blog awak ni selalu, love to read all ur writings..

    ReplyDelete
  4. Ada masa saya update yer En Reader. huhu kekangan masa belajar buat assigment apa semua. Nanti ad kelapangan masa saya update. Terimasa kasih sudi singgah blog saya.

    ReplyDelete
  5. Maner citer pasal zarina nie..aduuuyaii..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Rasnya dari pagi hingga pukul 6 petang. Jumaat cuti.

      Delete