Pertama

Monday, 14 October 2013

Down 14/10/2013

  Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya pun tak tahu nak menceritakan macam mana pengalaman pahit saya pada kali ni. Begini, hari isnin sehari sebelum raya korban, macam biasalah kalau cuti pulas minyak balik rumah dari Besut ke Kuala Krai. Sampai di Bukit Bakar hujan lebat, saya teruskan perjalanan walaupun hujan sebab barang-barang penting dah masuk dalam plastik semua gerenti tak basah. Dalam kelajuan steady 50km/j ke 80km/j(jalan straight belasah laju jugak , haha)  lepas Caltex Bt Jong ada dua selekoh, selekoh pertama tajam, selekoh kedua tak tajam tapi jalan ada bumping sikit. Pada selekoh kedua ambil korner steady tiba-tiba tayar belakang slide, handle jadi bergegar sikit macam 'tank slap' kemudian saya terus terpelanting ke kanan ke atas permukaan jalan. Saya ketegorikan kemalangan saya sebagai 'highside crash', cehh! haha. Jalan tempat saya jatuh tu agak luas, masa terpelanting saya jatuh lutut dulu kemudian siku dan tergelunsur dalam keadaan tertiarap kemudian saya alihkan badan biar berada gelunsur keadaan baring sebab saya sedar saya tergelunsur atas jalan masuk arah bertentangan. Masa tengah tergelunsur masuk arah bertentangan, ada tiga buah kereta datang arah saya. Dua kereta sempat mengelak dari terlanggar saya, Proton Exora putih paling dekat nak rempuh saya, mujurlah pemandu tu sempat mengelak dari gilis saya. Kemudian saya terus tergelunsur hampir 80 meter atas jalan dan bila nak sampai kaki lima jalan, badan saya terguling menyebabkan kepala terhantuk pada tar dan memberikan kenangan pada helmet LS2 saya. Nasib baik saya tak gelunsur terus dalam longkang kira-kira 2 meter dalam. Fuhh selamat.

  Lepas tu saya terus bingkas bangun, ada seorang pak cik tua bawak rxz dari arah bertentangan dy berhenti depan saya, barangkali dia menyaksikan saya meluncur atas jalan. Saya bangun terus cari motor yg tersadai 5 meter dari tempat saya berguling. Nak angkat motor tak larat beb 229kg, pak cik rxz tadi tolong angkat, tengok-tengok, rim depan hancur. Dalam hati "Ya Allah keno gapo ni hancur rim takdok batang rim sebatang habuk". Saya pun dirikan motor dengan double dics depan macam dalam gambar.


Ni yang tak sempat mengelak masa motor saya gelunsur atas jalan, rim depan motor berlaga dengan rim depan kereta, pecah tayar kereta beliau.

Belakang ok takde apa-apa
Depan teruk, semua sparepart harga kasar, rim, fork.
 Masa tu hujan masih lebat, tiba-tiba ada beberapa bikers datang menghampiri, saya terkejut bikers ni mai dari mana kan. Yang saya kenal Amir Kelbikes dan geng-geng ducati. Dia tanya ok ke tak, sambil belek-belek tubuh saya takot ada luka ada patah mana-mana, saya cakap ok takde pape, dia suruh saya pecat jaket dan rilex dulu di bangunan berhadapan ecopark. Perasaan amat berdebar dan gemuruh sebab ramai orang datang kemurun saya sebab nak tahu keadaan saya mungkin. haha. Rupanya-rupanya Amir Kelbikes kebetulan lepak dekat kedai di bangunan ecopark. Lepas tu ada abang dari HHBG(Huru-Hara Bikers Group) yang datang menolong, dia tolong adjustkan hilux. Angkat z8 saya ke Balai polis Kuala Krai sebab abam polis nak ambik gambar motor, lepas tu letak moto di rumah Cikgu Rahim di Sg Durian.



Dari sudut depan
Jadi, saya pulas minyak LC saya lah pulas bila long ride, biasa LC pulas di rumah jer. haha. Apa pelik ke saya pakai riding gears macam ni bila bawak kapcai? Saya dari dulu lagi belajar biasakan diri pakai  riding gears. Terima kasih Mubarak Ahmadinejad, Naz Joe LCS, Muhd Syazwan ajar ambo pakai laguni.
Terhentak dan terseret kepala lutut, nasib baik pakai benda ni.
Terhentak helmet.


Thumb ups bro! haha. Layan LC dulu sementara motor siap repair.


   Jutaan terima kasih kepada abang-abang HHBG sebab sudi tolong, tolong angkat motor saya naik pikup. 9 orang angkat pun masih berat. Fuhh.HHBG merupakan group bikers berasal dari Kuala Krai, Kelantan. Saya pun ahli HHBG, tapi jarang turun lepak di kedai MAMA, Guchil sebab ada komitmen belajar di IPG Sultan Mizan, Besut. Jadi saya tak berapa kenal ramai lagi bikers, kenal sorang dua ja. haha.

   Ni gambar semasa nak hantar Zarina ke bengkel EMI motor di Kota Bharu. Ok , kesimpulannya, silap saya ialah walaupun cuaca hujan lebat saya tetap redah bawak motor dalam jalan licin macam tu. Dan atas kehendakNya saya eksiden dan alhamdulillah malaikat sambut saya barangkali. Rasa macam diberi nyawa kedua. Pesanan saya kepada kawan-kawan, kalau hujan lebat seeloknya berhenti cari tempat berteduh dulu tunggu hujan reda lepas tu baru teruskan pulas minyak. Pakailah jaket, glove, knee protecter dan fullface semasa ride, semua benda tu penting sangat, memang ajal maut di tangan Tuhan tapi kita perlulah berikhtiar mengurangkan risiko, lagi satu waist bag masa ride ikat di pinggang biar beg betul-betul kat punggung, saya terseret atas jalan mujur ada pouch bag di punggung, tak la rabak seluar dgn punggung ni ha. haha. Alhamdulillah.

 InsyaAllah saya akan belajar dari kesilapan dan akan lebih berhati-hati lagi handle Zarina.

*Dah macam satu cerita pulak aku tulis, haha. Apa pun ini bukan sekadar cerita, ini kenangan yg aku catat dan kongsikan dengan anda semua.

Terima kasih kerana membaca!

2 comments: