Pertama

Sunday, 24 March 2013

Hari Pertama Bersama Zarina

Assalamualaikum, alhamdulillah aku dapat buat blog pertama dalam hidupku. Tak sangka ianya berkaitan motor. Dulu aku pakai LC. Dari pakai LC lah aku mula mengenali dunia bikers. Aku start belajar pakai riding gears. Sehinggalah pada tanggal 24/3/2013. Kawasaki Z800 aku keluar dan aku namakan Zarina!.

Sedikit gambiran sewaktu pergi ambil Zarina di KCM Superbike, Bandar Seri Permaisuri Cheras.















 Terima kasih kepada Abg Max sebab sudi menemani saya sampai ke Gombak. Maklumlah saya pening sikit jalan di KL. haha. Salute Abg Max, saya mesej terus datang ke KCM Superbike.



   

  Ok, motor dah boleh bawak balik. Tapi nombor plate tak sempat register dan insuran tak cover. Takkan datang KL saje-saje tak ambil motor. Macam rugi pulak. So, buat keputusan untuk bawak balik macam tu jer motor. Tawakal dan doa jer yang mampu. Gambir persiapan sebelum bertolak pulang ke Kelantan.















Yess I'm ready !. Sebenarnya ni first time bawak Z800. Dulu LC jer. Macam kejutan bagi aku. Kena biasakan handling Z800 yang agak berat.


   Sampai di Gombak tepi USIM. Saya berpisah dengan Abg Max dan terus ride seorang diri ke Kelantan. Terima kasih tidak terhingga kepada Abg Max sebab teman saya sampai ke Gombak. Abg Max insan yang pertama ride bersama Zarina. Kenangan terpahat disini.

 shhh..family follow dari belakang. haha















Aksi aku di Karak. hihi. Gambar kat bawah ni nice shoot.


Ok, setakat ini sahaja post yang pertama. Masih belajar dalam membuat blog. InsyaAllah nanti akan post cerita ride saya. Thanks sebab sudi membaca. Follow ya!